Ki fedezte fel Amerikát?

Ki fedezte fel Amerikát?
Cristoforo Colombo vagy magyarosított nevén Kolumbusz Kristóf, a keresztény spanyol, fedezte fel Amerikát 1492-ben. Colombo három hajóval, a Santa María, a Pinta és a Niña fedélzetén indult útnak, hogy új úton jusson el az Indiai-óceánhoz és így elérje a Kínai Kereskedelmi Út végét. Azonban 10. október 1492-én a Bahamákra érkezett, ahol megérintette a földet, és megnyitotta az utat a kontinens további felfedezéséhez.

Az ő felfedezése nyomán alakultak ki az első spanyol kolóniák az új világban, amelyek meghatározták a kontinens kulturális, gazdasági és politikai fejlődését. Colombo öt útján folytatta a felfedezéseket, de sosem tudta meg, hogy valójában új kontinensre jutott, és nem az Indiai-óceánhoz. Az ő felfedezése jelentős volt az emberiség történelmének, mivel megváltoztatta az emberek világképét és nyitotta meg az útját a későbbi európai befolyásnak az új világban.

A vikingek majdnem 500 évvel Kolumbusz előtt felfedezték az Újvilágot.Ugyan is viking házak maradványait találták meg Új-Fundlandon, amiből sokan arra következtettek, hogy nem is Kolumbusz Kristóf volt az első európai hajós, aki átkelt az Atlanti-óceánon, hanem viking felfedezők egy csoportja.